Amazon.nl – 2 maanden live in Nederland

Status Amazon en Nederlandse marktplaatsen

Ondertussen is Amazon 2 maanden aanwezig in Nederland en langzaamaan beginnen consumenten hun weg te vinden naar het platform. In maart en april van dit jaar vonden ongeveer 6 miljoen bezoekers hun weg naar de website. Bol.com trekt maandelijks meer dan 10 keer zoveel bezoekers (65 miljoen) en Wehkamp.nl trok +/- 8 miljoen bezoekers. (bron: Similarweb).
Amazon.nl is qua bezoekersaantallen hiermee al voorbij gestreefd aan marketplaces zoals vd.nl, vidaxl.nl en blokker.nl.

Bron: Similarweb.com

Url’s in Google

Amazon.de domineert veel Google zoekresultaten in Duitsland. Op het moment van schrijven zijn er +/- 61 miljoen urls van Amazon.de in Google.de geïndexeerd. In Google.nl zijn er ondertussen 2 miljoen urls van Amazon.nl geïndexeerd. In theorie zullen dus nog veel producten niet in Google staan. Tevens is de zogenaamde autoriteit van amazon.nl nog erg laag. Hierdoor zal Google in eerste instantie amazon.nl (nog) niet consistent in de top 5 tonen. Dit is naar verwachting slechts een kwestie van tijd.

Organische populariteit

Eén van de zogenaamde ranking factoren in Google is populariteit. Middels de tool Majestic is een vergelijking gemaakt van de huidige populariteit van Bol.com en Amazon.nl. Er is, zoals verwacht, een groot verschil te zien. Echter groeit Amazon.nl erg hard in een kort tijdsbestek! Dit is ook terug te zien in de organische zoekresultaten, waarbij Amazon.nl vaker zichtbaar is in de top 10. Een voorbeeld hiervan is de 7e plaats van Amazon in Google op de zoekterm “Acer Chromebook 314”. 

Bron: Majestic

Amazon advertenties in Google

In de betaalde zoekresultaten van Google is Amazon.nl steeds dominanter aanwezig. Dit zorgt voor meer concurrentie, hogere kosten per klik en mogelijk minder kliks naar andere websites. Searchresult heeft enkele zoekopdrachten uitgevoerd en hieronder is het resultaat te zien. Amazon adverteert stevig en gaat voor de eerste plaats in de zoekresultaten.

Amazon.nl laat steeds meer van zichzelf zien in de zoekresultaten van Google. Langzaamaan wordt de concurrentie opgevoerd en zullen meer bezoekers Amazon.nl gaan vinden. De komende maand zal Searchresult weer nauwlettend bekijken hoe deze trend zich ontwikkelt.

Meer lezen? Zie ook “Amazon 1 maand in Nederland”.

Heb je hulp nodig bij het starten of optimaliseren van marketplaces? Neem dan contact op!

Marketing Searchresult

marketing@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?