Updates in Google Analytics: Februari 2013

Halverwege februari introduceert Google een paar kleine maar interessante updates voor Google Analytics. Wat betekent dit voor jou?

Mobile App Analytics

De grootste en belangrijkste update is de compleet nieuwe Mobile App Analytics v2. Dit is niet zomaar een update van de al reeds bestaande mobile app Analytics. Google heeft besloten dit gedeelte compleet opnieuw op te zetten.

De grootste voordelen van het nieuwe Analytics-systeem is dat het End-to-End de waarde van een gebruiker kan meten. Een krachtige tool dus. Daarnaast is dit ook nog eens relatief eenvoudig te implementeren.

App Analytics is gericht op het optimaliseren van de app, en de inkomsten ervan. In tegenstelling tot veel andere pakketten die juist gericht zijn op uitsluitend het rapporteren.

Multi Currency in E-commerce

Google Analytics heeft geluisterd naar de feedback van haar gebruikers. Google Analytics E-commerce ondersteunt voortaan meerdere valuta binnen één webproperty. Ideaal voor webshops die met meerdere valuta werken!

De E-commerce rapportages blijven er echter hetzelfde uitzien. De omzet in ‘vreemde valuta’ worden namelijk geconverteerd naar de valuta die in het profiel is ingesteld. De valuta wordt omgerekend aan de hand van de koersen beschikbaar Google Billing. Hier zal de koers gebruikt worden van de dag voorafgaand van de transactie.

Wijzigingsgeschiedenis

In Google Analytics zal binnenkort een wijzigingsgeschiedenis worden bijgehouden. Hier wordt aangegeven welke gebruiker wat heeft veranderd in de instellingen van Google Analytics. Het is een tabblad met de datum en tijd gevolgd door het account met uiteindelijk de wijziging die is doorgevoerd. Zo is altijd te herleiden wat er door wie veranderd is!

Wijzigingsgeschiedenis

 

 

Hierboven zie je  een screenshot van hoe de wijzigingsgeschiedenis eruit zal gaan zien. Dit rapport zal straks alleen te zien zijn als je beheerdersrechten hebt. Het is te vinden in het accountoverzicht tussen de tabbladen gegevensbronnen en accountinstellingen.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Partners

Read more about our partners