Serious branding

Branding of verbranding?

Voor sommige adverteerders blijft het lastig een goede verhouding te vinden tussen offline en online adverteren. Sure, steeds meer bedrijven weten de weg naar online te vinden. Maar dat lijken ze eerder te doen met performance- dan branding-gedreven campagnes. Terwijl online ook een perfect kanaal is voor het behalen van brandingdoelstellingen.

De kracht van adverteren via traditionele massamedia lijdt geen twijfel. Alleen is het nog altijd moeilijk om meetbaar te maken hoeveel mensen, en wat voor types, je daadwerkelijk bereikt.

Of de getargete doelgroep naadloos aansluit bij je beoogde afnemers is zeer de vraag.

Ondanks inspanningen om doelgroepen scherp af te kaderen, kun je je voorstellen dat een omschrijving naar dit model (van een krant in Nederland) zelden 100% matcht met je klantenbestand. “Mannen en vrouwen van tussen de 20-49 jaar, hoogopgeleid, vaak een leidinggevende functie, een beslissingsnemer, wil uitgedaagd worden, is ambitieus en vindt zelfontplooiing en scheiding tussen werk en privé belangrijk.”

En zelfs als er sprake is van een 100% match, dan nog is de doelgroepomschrijving meer wens dan werkelijkheid. De betreffende krant wordt tenslotte aangeboden door heel Nederland, ook aan niet-leidinggevende personen onder de 20 jaar, en aan laagopgeleide personen boven de 49 jaar, en aan mensen die een scheiding tussen werk en privé niet zo’n issue vinden.

Wat als je die groepen uit zou kunnen sluiten?

Wat als je niet zou hoeven mee te betalen aan die waste bij de uitgevers en distributeurs?

Serious branding

Kunnen we een som maken van wat dat scheelt in kosten (en baten)?

Welkom in Displayland

Online kunnen we er ook voor kiezen om scherpgedefinieerde doelgroepen te benaderen, en beter nog: om een bepaald deel uit te sluiten. Dat deel dat niet voldoet aan bepaalde criteria. Nog aantrekkelijker, we kunnen de headlines van de ads aanpassen op basis van individuele kenmerken. Aan de hand van sitegedrag en opgebouwde dataprofielen is in principe elke uiting te personaliseren.

En maak de afweging dan nog eens

Wil je adverteren in een zo groot mogelijke oplage kranten, of wil je je budget verdelen, daar waar de vraag en/of de relevantie het grootst is? Waarom zou je dat alleen doen met performance-campagnes, en neem je het verlies aan rendement op de koop toe bij branding-campagnes?

Welke belangen spelen er op de achtergrond dan mee? Wat verder een onderwerp is waar ik m’n vingers natuurlijk liever niet aan brand 😉

P.S. Branding versus verbranding

Om nog even op de titel terug te komen: er is goed nieuws. Voor wie nog twijfelt, en voor wie de meerwaarde van adverteren via massamedia en de impact ervan op de andere (ook online) kanalen, gewoon eens nog wat scherper in kaart gebracht wil zien.

OptimiSR, een brand new tool van Searchresult voor opdrachtgevers die investeren in een uitgebreide mediamix, maakt het voor het eerst écht inzichtelijk wat dat dubbeltje morgen doet als je kanaal X pauzeert, en iets hoger inzet op Y, voor productgroep Z, in die ene periode van het jaar.

Of het nu om performance of branding gaat, om online of offline: OptimiSR vertelt je waar je geld verbrandt en waar het voor het oprapen ligt.

Meer over OptimiSR lees je hier >>>

Direct in gesprek over hoe Searchresult, ook (zelfs juist) in samenwerking met het above-the-line-bureau, helpt om de mix te optimaliseren? Maak dan hier een afspraak.

Marketing Searchresult

marketing@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?