Renske Vermijs

Teammanager Renske: “Hier hoef je niet bang te zijn om fouten te maken”

Je bent in december 2017 gestart bij Searchresult. Wat sprak je aan in de organisatie?
Ik kwam bij Searchresult terecht via een externe recruiter. Deze recruiter vertelde mij over “een jonge club met veel bevlogen specialisten, waar alles mogelijk is als je er maar hard voor werkt”. Dat past perfect bij mij, dacht ik! Mijn eerste gesprek bij Searchresult was interessant op inhoudelijk én organisatorisch vlak. Veel collega’s bij Searchresult hebben ook écht een verhaal en kiezen bewust voor de dynamiek van het werken aan bureauzijde. Voor mij geldt hetzelfde.

Tijdens het eerste gesprek kwam ik op pumps. Ik dacht: beter overdressed dan underdressed. Het tweede gesprek verscheen ik op sneakers. Searchresult is een plek waar je volledig jezelf kan zijn, dus ik voelde me meteen op mijn plek.

Je bent begonnen als Projectmanager en in maart 2019 heb je er de rol van Teammanager bijgekregen. Vanwaar die dubbelrol?
Voor ik bij Searchresult kwam werken, was ik al enige tijd Projectmanager binnen de evenementenbranche. Een hele andere tak van sport, maar wel met deadlines en een grote diversiteit aan klanten. In deze werkomgeving voel ik me op mijn best. Het kostte me wel wat tijd om te wennen: ik kreeg direct veel verantwoordelijkheid en vertrouwen. Hierdoor moest én wilde ik direct flink gas geven.

Als Projectmanager zie ik continu kansen. Samen met je team ben je druk bezig om deze te spotten en te pakken. Dit heb ik ook met mijn persoonlijke ambitie. Als ik een kans zie, wil ik hem pakken en mezelf verbeteren. Persoonlijke groei zorgt er ook voor dat je jezelf blijft prikkelen en ontwikkelen. Toen de kans zich voordeed om Teammanager te worden, heb ik dan ook direct intern gesolliciteerd. Dat was niet de gemakkelijkste zet, want ik was nu ineens de manager van het team waar ik al in werkte. Searchresult is een platte organisatie en in principe zijn we gelijkwaardig, maar het is logisch dat er toch iets verandert in de verhouding met je directe collega’s. Ik heb mezelf wel moeten bewijzen, maar als ik er nu op terugkijk is alles eigenlijk heel organisch verlopen. Mijn collega’s werkten echt mee, niet tegen.

De combinatie tussen de twee functies vind ik zelf heel leuk en voegt bovendien waarde toe aan de organisatie. Vanuit de uitvoerende kant zie en hoor ik veel. Ik ben betrokken bij veel klanten en projecten, maar ook bij de ontwikkeling van collega’s. Daarnaast blijf ik continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van digital marketing door het contact met het team, de klanten, events, maar ook vanuit persoonlijke interesse.

De uitvoer vind ik té leuk om volledig achter me te laten. De verdeling tussen de twee functies is heel wisselend. Normaliter heb ik meer Projectmanager taken dan Teammanager taken, maar tijdens de coronacrisis heb ik meer tijd besteed aan het dagelijkse contact met mijn team.

Had je altijd al de ambitie om leiding te geven aan een team?
Ik had nooit de uitgesproken ambitie om een leidinggevende functie te krijgen, maar ik was bijvoorbeeld wel coach en aanvoerder van het hockeyteam. Onbewust zit het dus misschien wel in me. De stap naar Teammanagement voelde heel natuurlijk. Als Projectmanager stuurde ik het team namelijk al aan op klantniveau.

Het past vooral bij mij om elke keer weer een stukje uit mijn comfortzone te stappen en zo verder te komen in mijn carrière. Leiding geven voelde als een logische vervolgstap.

Hoe stimuleer jij je team in het behalen van hun doelstellingen en realiseren van hun ambities?
Ik probeer mijn collega’s vooral kritisch naar zichzelf te laten kijken. Wat wil je zélf bereiken? Ik leg geen doelen op, maar laat mijn team hun doelen zelf formuleren door de juiste vragen aan hen te stellen. Wanneer zij zelf hun doelen en ambities kunnen benoemen, kan ik hen ook het beste helpen.

Ik probeer zoveel mogelijk bij ieders behoefte aan te sluiten en hen te prikkelen. Als je jezelf binnen Searchresult laat zien en horen, dan kan er heel veel. Je moet er alleen niet vanuit gaan dat het je aan komt waaien. Er doen zich bijna elke dag wel kansen voor. Die moet je zélf pakken, anders gaan ze aan je voorbij. Onze branche en de ontwikkeling aan bureauzijde gaan heel snel. Daar moet je wel in mee kunnen.

Je lijkt altijd vrolijk en bent erg betrokken. Wat maakt dat jij nog steeds helemaal op je plek zit bij Searchresult?
Dat komt door de vrijheid en het vertrouwen dat ik krijg. Ik denk dat ik bij Searchresult op de juiste manier gestimuleerd wordt. Hier hoef je niet bang te zijn om fouten te maken. Dat hoort erbij. Ook ik maak fouten, maar het gaat erom wat je er mee doet en wat je ervan leert. Je moet wel de juiste mentaliteit en drive hebben om hier succesvol te zijn. Mensen met Searchresult DNA willen winnen! Je krijgt hier veel vrijheid en kunt echt het verschil maken, maar dat is dus wel echt aan jezelf.

Van nature ben ik een opgewekt persoon. Daarom pas ik denk ik ook goed in mijn rol: ik ben een kartrekker en gangmaker. Ik wil heel graag het beste uit mezelf en anderen halen. Dat is soms ook een valkuil, maar ook daar heb ik goede gesprekken over met mijn manager en collega’s.

Wat is je allerleukste, gekste of mooiste herinnering van je tijd bij Searchresult?
Lastig! Mijn tijd bij Searchresult loopt over van gave events en mooie momenten die we samen hebben meegemaakt. Dat maakt Searchresult denk ik ook sterk: we zorgen er het hele jaar door voor dat je mooie herinneringen maakt. Binnen een korte tijd bouw je hier een hele goede band op met elkaar en dat vind ik heel bijzonder.

Marketing Searchresult

marketing@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?