Case Politie

In samenwerking met Politie Zeeland & West-Brabant hebben we  in een pilot gezien hoe goed burgers kunnen helpen bij het oplossen van diverse zaken. Door inzet van programmatic advertising konden we effectief bijdragen aan het opsporen van een groot XTC-lab in Nederland.

De uitdaging

De politie Zeeland & West-Brabant start een proef om online meer/extra aandacht te vragen voor criminele activiteiten en bijzondere zaken. Iedereen is tegenwoordig online, dus online lijkt een ideale manier om burgers te bereiken.

Het doel

Online snel aandacht vragen voor gebeurtenissen en op deze manier burgers triggeren om mee te denken en op te letten.

Het resultaat

  • Een extreem hoge CTR voor IAB formaten (1,5%).
  • 1 belangrijke/waardevolle tip in een moordonderzoek.
  • Diverse meldingen m.b.t. XTC lab.
  • Kostenbesparing, de politie is voorheen per inzet 200 euro kwijt voor een paar uur regio-adverteren. Dit is goedkoper dan 10 uren politiewerk.
  • Het positieve gevoel wat wordt gecreëerd is waardevol: ‘’de politie zit erbovenop, neemt het serieus, maar heeft uw hulp nodig om de zaak op te lossen.’’

Oplossing van Searchresult

Binnen deze campagne hebben we diverse korte regionale campagnes gedraaid waarin we enerzijds vragen om hulp/tips rondom zaken. Anderzijds zetten we preventieve campagnes in om mensen bewust te maken van de gevaren in hun regio, bijvoorbeeld een XTC lab in de wijk en hoe je dit kunt herkennen.

We werken met een dynamische creative template waardoor het mogelijk is om onmiddellijk in te spelen op gebeurtenissen. De template vult zich met:

  • Intro: De politie van xxx vraagt om uw aandacht
  • Pakkende titel, bijvoorbeeld ‘’Wie weet wat er met Leon V gebeurd is?’’
  • Korte informatie over de gebeurtenis (datum, straat en omschrijving voorval). Bijvoorbeeld: twee dodelijke slachtoffers, gevonden op 13 april 2017, Kerkstraat Tilburg.

De kracht van deze campagne zit in de relevantie van de boodschap. Het gaat om een gebeurtenis die in jouw woonplaats heeft plaatsgevonden. Door regionaal te adverteren bereiken we de juiste doelgroep en dit zie je terug in de resultaten.

 

Nog iets?

Een Programmatic Award!

IAB Programmatic Award

 

Partners

Read more about our partners