Catch up: SEO in 2017

De eerste maand van 2017 zit er alweer op en Google heeft niet stilgezeten. Er zijn best wel wat veranderingen doorgevoerd of aangekondigd. De belangrijkste hebben we even op een rij gezet.

Veiligheid voor alles

Google en Chrome gaan sterker reageren op sites die niet in HTTPS staan. Dat geldt nu nog met name voor pagina’s die bijvoorbeeld om een e-mailadres of wachtwoord vragen, maar zal uiteindelijk uitgerold worden naar alle non-secure HTTP-sites.

Waarom?

De zoekmachine heeft gezien dat in 2016 steeds meer websites zijn overgegaan naar HTTPS, deze websites worden nu beloond. Al meer dan 70% van de pagina’s die in Chrome worden geladen zijn in HTTPS.

Ook een waarschuwing in Search Console ontvangen en zoek je hulp bij de overgang naar HTTPS? We helpen je graag.

Optimaliseren afbeeldingen

Misschien is het je al opgevallen: het is nu ook mogelijk om bij afbeeldingen productinformatie zoals prijs en reviews te tonen.

image002

Hiermee wordt het slim optimaliseren van afbeeldingen nog belangrijker.

Hoe doe je dat?

Gewoon even de juiste gestructureerde data gebruiken voor je afbeeldingen en productdata. Easy.

Mobile first algoritme

Nog niet officieel in gebruik, maar al wel aangekondigd: Googles Mobile first algoritme. Een nieuw algoritme dat ook de desktop-variant van je website door mobiele ogen gaat bekijken.

Zorg dat je op tijd maatregelen treft. Als de opzet van je content anders is op mobiel en desktop heb je nog wat werk te doen.

Zoals Google ook zelf al aangeeft.

Interstitials

Interstitials? Interstitials zijn de pop-ups die je krijgt op sommige mobiele websites. Bijvoorbeeld om je over te halen om de app van de site te downloaden of te gebruiken.

Soms is het bijna onmogelijk om de gewenste content te bereiken zonder de app te downloaden. Dit is natuurlijk helemaal niet gebruiksvriendelijk.

Vandaar dat het overenthousiaste gebruik van institials voortaan betekent dat je de kans loopt om een ranking penalty te krijgen.

Ter verduidelijking:

Het volgende mag dus niet meer, deze zijn veelal schermvullend:

image003

Het volgende mag nog wel:

image005

Prima ontwikkeling!

Wil je meer advies of wil je graag weten of jouw website klaar is voor de rest van 2017? Neem dan contact met ons op.

Anne marie de J
Anne-Marie De Jong

Senior SEO Specialist

a.dejong@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?