Attributie & waardesturing

De juiste vragen beantwoorden

Het realiseren van jouw bedrijfsdoelstellingen begint met het beantwoorden van de juiste vragen. Hier kunnen onze specialisten je mee helpen. Door middel van attributie analytics geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe zet ik mijn marketingbudget het meest effectief in?
  • Wat is nu eigenlijk het beste moment om een nieuwsbrief te versturen?
  • Hoe verdeel ik mijn budget optimaal over diverse campagnes?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de IT capaciteit die ik heb, in de juiste features gestoken wordt? 
  • Wat is het beste moment om een klant te bellen?

Met de antwoorden op deze vragen gaan we een stapje verder en tillen we jouw marketing en sales naar een hoger niveau.

De drie attributie methodieken

We onderscheiden drie verschillende attributie methodieken.

  • Attributie modelling: deze methode zoekt naar de causale samenhang tussen verklarende variabelen als marketingbudget en een afhankelijke variabele als omzet.
  • Multi-touch attributie (MTA): deze methode kent waarde toe aan touchpoints die betrokken zijn geweest bij een conversie binnen de customer journey.
  • Mixed modelling: dit is de meest geavanceerde manier van attributie analytics. Mixed modelling combineert de twee bovenstaande methodieken tot een overkoepelend en zeer waardevol model.

Help, waar moet ik beginnen?

Velen vinden attributie modelling interessant, maar hebben geen idee hoe hiermee te starten. Goed nieuws: attributie modelling is toegankelijker dan ooit. Ook kleine bedrijven kunnen starten met attributie modelling en dure tooling is lang niet altijd nodig. Onze data engineers en data analisten ondersteunen je in het opzetten van een volwaardig model, speciaal voor jouw toepassingen.

Je hoeft niet alles alleen te doen. Om een vliegende start te maken met attributie analytics, heb je enkel een goede partner nodig. Wij hebben de specialisten in huis om dit samen met jou op te pakken.

Direct aan de slag? Vul het contactformulier in, mail naar info@searchresult.nl of bel 073 – 303 5999.

Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?