Digital agency Adeptiv en de labels Yourzine en Searchresult groeien versneld verder onder het merk Springbok

‘s-Hertogenbosch, 9 november 2021 – Springbok, het van oorsprong Belgische digitale agency, kondigt vandaag aan dat vanaf heden alle merken die onder haar vlag vallen verder gaan onder de naam Springbok. Het gaat hierbij om Adeptiv – met daaronder de labels Searchresult en Yourzine – en Rise + Shine in België. In totaal werken er meer dan 280 mensen voor Springbok, verspreid over Mechelen, Brussel, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht en Amsterdam.

Sterke groei

Springbok is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Eind 2020 werd Adeptiv overgenomen waardoor in één klap een digitale marketing-speler ontstond die qua bereik en omvang stevig in de Nederlandse en Belgische top 5 staat. Die trend heeft tijdens het corona jaar doorgezet – alle merken in de groep zien gezonde groei en aansprekende namen als Nissan, Honda, Burger King en Sligro werken sinds kort met Springbok.

De naam Springbok op de voordeur

Springbok’s propositie, een data-gedreven aanpak waarin waarde wordt gecreëerd door mensen, merken en hun marketing partners aan elkaar te verbinden, slaat aan. De vandaag aangekondigde naamswijzigingen zijn een logisch gevolg van de samenwerking en integratie.

‘Wat nieuw is, is de naam Springbok op de voordeur van een aantal agencies die tot voor kort anders heetten. Wat blijft is ongekend diepe specialisatie en de persoonlijke benadering’, aldus co-CEO Kim Verhaeghen die Springbok oprichtte in 2014. ‘De kern van ons succes is dat we oprechte verbindingen leggen – tussen merken en haar klanten, maar ook tussen onze teams en die van de klant en hun andere marketing partners. Die persoonlijke en onbaatzuchtige aanpak zal, nu iedereen dezelfde visitekaartjes heeft, alleen maar verder ontwikkeld worden.’

Ambitieus en ondernemend

Verhaeghen, die zich met Springbok als doel heeft gesteld om een bedrijf neer te zetten dat over 100 jaar nog bestaat, vormt samen met Sammy Colson CEO van de groep. CCO Michiel van Riemsdijk is het gezicht van de Nederlandse activiteiten. ‘Toen we in 2020 met Adeptiv besloten om samen te gaan met Springbok, zagen we al snel dat ze net zo ambitieus en ondernemend zijn als wij. Maar tegelijk, dat we met elkaar een visie delen op de cultuur, ontwikkeling en beoogde toekomst van ons bedrijf als geheel. Het voelt dan ook heel logisch om als collectief verder te gaan onder één merk.’

Gericht op de lange termijn

Springbok oriënteert zich momenteel op verdere strategische overnames om de digitale en branding offering te verdiepen. Het doel van de onderneming is niet om een one-stop-shop te worden, maar om een digitale renaissance te ontketenen waarin moderne marketing tools niet worden gebruikt om zielloze omzetgroei te stuwen, maar om merken en culturen te creëren voor de lange termijn. Vanuit België en Nederland zet het bedrijf stappen om vanuit een stevige basis, specialistische kennis en met een blik op de toekomst wereldmerken te helpen bij het vertellen van hun digitale verhaal.

 

Dit bericht verscheen eerder ook op:

Adformatie

Emerce

Marketingtribune

Fonkonline

Marketing Searchresult

marketing@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?