Direct publishen naar Google zoekresultaten

Direct een blogpost publishen naar de Google zoekresultaten. Het klinkt als een droom waar onze eigen Head of SEO Jacco met een grote glimlach van wakker zou worden.

Toch is het precies wat Google op dit moment test.

Het principe is in de VS al bekend van de presidentiële verkiezingen. Zoek je op Donald Trump in combinatie met een verkiezingsonderwerp, dan krijg je resultaten die niet direct onder nieuws vallen noch onder de organische resultaten. donaldtrump

Google heeft zelfs een website opgericht waar je je kunt aanmelden voor deze bêta (vooralsnog alleen voor de presidentsverkiezingen. Indien approved, kun je vervolgens direct posts naar Google sturen).

Beschikbaar voor andere bedrijven?

De beta met de presidentsverkiezingen is inmiddels uitgebreid. Sommige organisaties en beroemdheden hebben nu ook al de mogelijkheid om direct berichten te pushen naar Google. Zoals te zien is in onderstaande screenshot van een Amerikaanse juwelier.

juweler_VS

Helaas is nog weinig bekend over bijvoorbeeld kosten of voor wie deze opties uiteindelijk beschikbaar komen.

We houden de nieuwsberichten goed in de gaten!

En (@ Jacco’s van deze wereld) wees er gerust op dat we aan alle touwtjes binnen Google trekken om zo snel mogelijk meer te weten te komen 😉

Marketing Searchresult

marketing@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?