Project Volcano Ibiza

Wat is project Volcano Ibiza?

Project Volcano Ibiza is een onderzoek over voice search, PASO en SEO. Hierin test marketingbureau Searchresult stapsgewijs hoe het verspreiden van informatie te beïnvloeden is door online specialisten.

Het project komt voort uit een onderzoek over PASO (personal assistant search optimization). We willen meer te weten komen over vindbaarheid in persoonlijke assistenten.

Is er een vulkaan op Ibiza?

Nee, Ibiza is geen vulkanisch eiland en er is dus geen vulkaan op Ibiza… Dat is de reden waarom wij deze naam hebben gekozen. Om te zien of we een antwoord zijn dat door een Persoonlijke Assistent herkend wordt, terwijl de vraag “wat is project Volcano Ibiza?” waarschijnlijk nooit gesteld wordt.

Hoe herkennen zoekmachines en persoonlijke assistenten dan dat er behoefte is op het antwoord van de vraag? Hoe snel wordt zo’n antwoord ontdekt, wanneer het nog niet heeft bestaan? En hoe snel nemen persoonlijke assistenten jouw content over in antwoord op wél bekende vragen?

Zoveel vragen!

Voice-search wekt duidelijk nogal wat vragen op. En dan hebben we het specifiek over voice-search in persoonlijke assistenten. Wat betekent deze technologie voor marketeers?

De beste manier om erachter te komen, is door het zelf te testen. Er is namelijk nog te weinig informatie over de persoonlijke assistenten beschikbaar om uit ervaring te weten hoe je als brand of business voor assistenten kunt optimaliseren.

Alle vraagtekens teruggebracht naar drie vragen:

  1. Wat moeten we doen om door zoekmachines en dus door de persoonlijke assistenten gekozen te worden als beste antwoord op een vraag?
  2. Wat moeten we doen om een bestaand antwoord te vervangen door een ‘beter’ of ‘ander’ antwoord?
  3. Wat als er nog geen antwoord is? Hoe word je dan geïndexeerd?

Voor de eerste 2 vragen hebben we gezocht naar vragen waar wij als Searchresult graag op willen scoren, en zijn we druk met tests. Voor de derde vraag hebben wij deze pagina geschreven.

Tagteam

Christel en ik (haar sidekick, Gregory Pinas) zijn aan de hand van haar bevindingen die ze beschreven heeft in haar voice-search-blog op zoek gegaan naar vragen.

Aangezien wij SEO het einde vinden, hebben wij gezocht naar vragen rondom SEO en PASO. Vragen die wel beantwoord worden in een featured snippet en vragen die nog niet beantwoord worden in een featured snippet.

Bevindingen

Benieuwd naar alle bevindingen? Deze zijn we, as we speak, aan het ontdekken. Kom daarom zeker nog eens langs op deze pagina! Of volg Project Volcano Ibiza op LinkedIn.

Partners

Read more about our partners