Graph Search | De zoekmachine van Facebook

Elke gebruiker van Facebook heeft een netwerk met vrienden, familie en kennissen. Dit is de basis van de nieuwe interne zoekmachine Graph Search van Facebook.

Wat betekent dit voor de gebruiker van Facebook?

Je kunt nu razendsnel informatie vinden over je vrienden!

Graph Search focust zich momenteel op vier gebieden waar je in kunt zoeken: personen, foto’s, locaties en interesses.

Je kunt dus zoeken in foto’s die jij hebt geliked of een reactie op hebt gegeven. Je kunt zelfs zoeken op foto’s die zijn geplaatst in 2010 of die zijn gemaakt op een bepaalde plaats.

Daarnaast heb je binnen no-time gevonden welke vrienden er in Amsterdam wonen, wie er ook graag de televisieserie Dexter kijken of dat er een leuke restaurant in de buurt zit.

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop op Social Graph!

TIP: Wil jij als bedrijf goed gevonden worden in Graph Search? Zorg er dan voor dat alle informatie in de ‘About’ sectie netjes is ingevuld zoals naam, category en URL.

Vul ook je adresgegevens en locatie in. De aanwezigheid van deze gegevens zijn belangrijk voor de vindbaarheid van je pagina.

Introductie video van Facebook

Privacy issues

Allemaal leuk en aardig die nieuwe zoekmachine van Facebook, maar wat betekent het voor onze privacy?

Facebook zegt er zelf het volgende over: “It makes finding new things much easier, but you can only see what you could already view elsewhere on Facebook”.

Oftewel, de zoekmachine laat alleen de inhoud zien die je eerder gedeeld hebt met anderen en wat anderen hebben gedeeld met jou.

Wij zijn erg benieuwd naar de ontwikkelingen van deze nieuwe zoekmachine!

Social Graph is beperkt beschikbaar als bètaversie in het Engels.

Wil jij in de testgroep en de bètaversie uitproberen? Facebook biedt de mogelijkheid om je aan te melden voor een wachtlijst. Meld je hier aan! 

Lees hier het officiele persbericht van Facebook

 

 

Thessa Conway
Thessa Conway

Manager Operations

t.conway@searchresult.nl