datablog

Kernel Connectors: data automatiseren binnen 5 minuten

In een eerdere blog hebben we uitgelegd hoe je aan een Google Cloud Platform begint en je een centraal datawarehouse kunt bouwen. We beschreven onder andere hoe we datakoppelingen naar Google BigQuery kunnen opzetten en automatiseren. 

In deze blog gaan we een stapje verder. We leggen je uit hoe jij zelf binnen 5 minuten een volledig geautomatiseerde koppeling naar jouw bestaande of nieuw op te zetten Google Platform kunt maken.

Zeg vaarwel tegen Excel

Je kent het vast wel: iedere maandag vult een van je collega’s handmatig een Exceldocumentje met daarin de resultaten van afgelopen week. Misschien hebben jullie zelf een rapportage of dashboard aan het Exceldocument gekoppeld, maar toch kost het vullen van het document iedere week weer veel tijd. Bovendien is dit niet het meest leuke en spannende werk. Heb je er ooit bij stilgestaan dat je dit ook kunt automatiseren? Op deze manier bespaar je een hoop tijd, die je kunt gebruiken om de data te analyseren en zo tot nieuwe inzichten te komen. 

Kernel Connectors 

Om onze klanten hierin te ondersteunen, is Kernel Connectors in het leven geroepen. Met Kernel Connectors kun je zelf binnen 5 minuten data halen uit onder andere Google Ads, Google Analytics en Facebook. 

kernelconnectors

Hoe werkt dit?

Na het inloggen kom je in een interface, zoals in de afbeelding hierboven. Hier kies je een platform. Vervolgens log je in middels een autorisatiescherm. Heb je toegang tot het betreffende platform, dan kan Kernel Connectors volledig veilig en geautomatiseerd data van het platform naar je Cloud warehouse sturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het juiste Cloud project en de juiste gegevens in het platform selecteren. De tool doet de rest.

Voila! Binnen 5 minuten heb je de koppeling gemaakt en vanaf de volgende dag wordt de data automatisch naar jouw Cloud platform gestuurd. 

Up-to-date dashboard

Wanneer de data in BigQuery staat opgeslagen, kun je dit koppelen aan bijvoorbeeld Google Data Studio. Doordat de data automatisch ingeladen wordt, is jouw rapportage dashboard altijd up-to-date. Nu hoef je elke maandag – of welke dag dan ook – alleen maar het dashboard te checken om je data te analyseren. En heb je behoefte aan ondersteuning van een professional? Dan staan onze specialisten klaar om je te helpen. Je staat er dus zeker niet alleen voor.

Platform data combineren 

Als de ruwe data eenmaal in het datawarehouse staat, kun je als bedrijf alle kanten op gaan. Je kunt hier zelfstandig stappen in zetten, maar ook met behulp van onze dataspecialisten. Zij kunnen jouw datawarehouse op elk moment naar hoger niveau tillen. 

Ben je benieuwd hoe Kernel Connectors werkt of heb je interesse in een vrijblijvende demo? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Freek van Eembergen
Freek Van Eembergen

Analytics Specialist

f.vaneembergen@searchresult.nl