Google snippets optimalisatie tool

Google Snippet Optimizer is live!

Net als iedereen het erover eens is dat een description tag best wel wat langer mag zijn, komt Google er weer op terug. En als we een ding zeker weten, dan is dit waarschijnlijk niet de laatste keer dat de zoekmachine wat verandert 😉 Uit hoeveel tekens een metabeschrijving vandaag mag bestaan? Daarvoor kun je voortaan terecht bij onze eigen snippet-optimalisatietool!

Iedere dag bijgewerkt, zodat jij vers in de SERPs blijft.

Klik hier om direct naar de tool te gaan, of lees nog even verder als je meer wil weten over snippets en SEO.

Wat zijn snippets?

Als je in Google een zoekopdracht intypt, krijg je een lijst met zoekresultaten te zien. Deze zoekresultaten heten ook wel ‘snippets’. Snippets zijn belangrijke bouwstenen voor Search Engine Optimization (kortweg SEO).

Zo ziet een snippet eruit:

Snippet

De onderdelen van een snippet zijn:

1. Title tag: dit is de titel die je ook bovenin het tabblad van je browser terugziet als je de pagina bezoekt.
2. URL/kruimelpad: de precieze URL van die specifieke pagina.
3. Meta-description: de tekst die uitleg geeft over wat je op de pagina kunt verwachten.

De snippet in de zoekresultaten is voor een potentiële bezoeker een eerste kennismaking met jouw website. Alleen al daarom is het verstandig er aandacht en zorg aan te besteden.

Waarbij de lengte één van de gewichtigere factoren is om rekening mee te houden. Ter voorkoming dat je boodschap onhandig wordt afgebroken.

Voorbeelden van snippets die worden afgebroken:

Onnodig, want met onze gratis tool kun je heel eenvoudig je meta’s checken en optimaliseren, zodat je er een stuk knapper op staat in zo’n snippet.

Hoe werkt de tool?

Je wil de metadata van een specifieke pagina optimaliseren, omdat je beter (zichtbaarder én aantrekkelijker) gevonden wil worden. Dan kopieer en plak (of typ) je de URL van die pagina in het invulveld van de snippet checker en klik je op ‘Ophalen van URL’:

meta optimalisatie tool

Als je dit gedaan hebt, laadt de tool de huidige metatitel en meta-description en kun je in de preview zien of die zal worden afgekort in de zoekresultaten. Als dat het geval is, of als hij langer mag zijn, dan kun je hem direct aanpassen en zie je realtime hoe jouw snippet eruit zou zien op een desktop, mobiel of tablet.

Waarom zou je onze tool gebruiken?

We zijn niet de eerste en waarschijnlijkste ook niet de laatste SEO-club die een tool als deze online zet. Dus wat maakt ‘m uniek? Waarom moet je hem vandaag nog bookmarken? En rondtwitteren (thanks).

Onze online tool is ten eerste Nederlandstalig, terwijl de meeste vergelijkbare checkers Engels zijn. Nog een voordeel is dat veel tools niet tijdig worden geüpdatet volgens de laatste richtlijnen van Google, dat doen wij uiteraard wel. Dagelijks.

Tot besluit, om het nog makkelijker te maken, hebben we gekozen voor een frisse, eenvoudige interface en geven we je op dezelfde pagina nog de nodige tips over hoe je je meta-title en -description het beste opstelt.

Oh, en hadden we al gezegd dat het een gratis SEO-tool is?

Benieuwd wat je ervan vindt!

Jacco Hermus
Jacco Hermus

Senior SEO Specialist

j.hermus@searchresult.nl