Searchresult datateam officieel Looker partner

Find true power in your data

Het Searchresult datateam mocht zich al gecertificeerd Google Cloud Partner, met als specialisatie Marketing Intelligence and Analytic noemen. Maar vanaf september 2020 mogen we hier ook Looker Consulting Partner aan toevoegen. Hiermee zijn we een van de weinigen in Nederland die alle Google specialisaties in huis heeft.

Wat is Looker?

Laten we beginnen bij het begin. Ruim een jaar geleden werd bekend dat Google de BI- en Analytics-specialist Looker heeft overgenomen. Deze uitbreiding bewees maar weer eens dat Google de toekomst van data wel degelijk in de Cloud ziet. We kennen natuurlijk de verschillende tools uit de Google Stack als geen ander, dus ook Looker stond direct op het vizier. En met succes; sinds september dit jaar mogen wij ons officieel Looker Consulting Partner noemen!

Veel meer dan dashboarding

We kennen allemaal de mogelijkheden van dashboarding tools als Google Datastudio en Tableau. En een effectief dashboard is natuurlijk fantastisch en kan mooie inzichten geven. Maar een strak dashboard is geen oplossing voor elk probleem. Je wil de waarde uit je data halen, meer doen met je data en de data toegankelijker maken voor anderen om er mee te werken. Door Looker toe te voegen aan de Google Cloud wil Google haar klanten helpen met het profiteren van alle mogelijkheden van analytics en business intelligence. Looker is namelijk veel meer dan een visualisatie tool. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Met Looker is het mogelijk om real-time dashboards te maken voor meer in-depth analyses. Zo heb je gemakkelijk toegang tot betrouwbare data en betere rapportages. De kracht zit ‘m onder andere in het combineren van verschillende bronnen. Denk hierbij niet alleen aan online data, maar alle denkbare data binnen je business. De mogelijkheden zijn eindeloos. Creëer een 360 graden klantbeeld door databronnen te combineren. Beheer je winkelvoorraad door automatisch aanpassingen te doen op de website wanneer een product is uitverkocht. Of beheer de biedingen van je online advertenties op basis van Machine Learning.

Volledige vrijheid over je data

Looker is dan wel een Google product, maar geeft je de volledige vrijheid om databases en Cloud omgevingen te kiezen. Zo kun je Looker connecten met BigQuery, Snowflake en 50+ andere ondersteunde dialecten en kun je je project niet alleen hosten op het Google Cloud platform, maar geeft het ook de mogelijkheid om onder andere AWS en zelfs meerdere Cloud-omgevingen samen te voegen.

Benieuwd?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Bas Vrijsen (Business Consultant) via 073-3035999 of vul het contactformulier in, dan neemt Bas contact met je op. Wij kunnen ook jou helpen om een volgende stap te zetten!

 

Bjorn van Assouw
Bjorn Van Assouw

Analytics Specialist

b.vanassouw@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?