SEO en content

Content is king! De welbekende uitspraak in de wereld van SEO. Een stelling naar waarheid, want content is waar het om draait op het gebied van linkbuilding. Het is de aantrekkelijke content die er voor zorgt dat bezoekers naar jouw website gaan linken!

Likeable content

Likeable content is de sleutel! Mensen linken alleen naar jou als de content het waard is om te delen. Aantrekkelijke, informatieve, amuserende en relevante content voor jouw bezoekers.

De beheerder van een website zal alleen naar jou linken wanneer ze denken dat jouw site toegevoegde waarde heeft voor de ervaring van de bezoekers. Daarnaast geldt: Visualisatie helpt! Voeg afbeeldingen, infographics en grafieken toe aan de content om de tekst te pimpen en te versterken. Wanneer je content steeds vaker wordt geliked/gedeeld krijg je een aantal backlinks en dit heeft positieve gevolgen voor je rankings in zoekmachines en uiteindelijk meer bezoek naar je website.

Likeable content, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet van te voren goed bedenken wat het doel is van de content. En daarnaast, iedereen kan wel een tekstje produceren, maar het is juist de kunst om content van niveau te schrijven. Dit vereist hard werken, creativiteit, en uitgebreid onderzoek doen naar je doelgroepen en een zoekwoordenonderzoek is een vereiste! De andere kant van de medaille bij linkbuilding is de plaatsing van de content.

Er zijn twee mogelijkheden wat betreft het plaatsen van content.

On site:
Veel denken dat content alleen geplaatst kan worden op de homepage van je website. Maar dit is echter niet het geval. Ook binnen jouw eigen site zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de locatie van je content. Plaats de content op de pagina waar de content het meest relevant is, bijvoorbeeld in bepaalde rubrieken of blog-pagina.

Off site:
Je kunt er ook voor kiezen om content op een andere websites te plaatsen, bijvoorbeeld gastblogging. Dat zie je de laatste tijd steeds vaker gebeuren. Als je het op andere websites wil plaatsen vergeet dan niet om een link naar jouw website te plaatsen in de tekst. Dit kan een effectieve linkbuilding strategie zijn waar vaak gebruik van wordt gemaakt.

Unieke content

Zorg ervoor dat je content de optimale lengte (300 tot 400 woorden minimaal) heeft en uniek is. Upload content op de pagina’s van je website waar de tekst het beste bij past. Vermijd knippen/plakken en herhaling van je content. Mensen die op zoek zijn zullen alleen naar je site linken als je verse, actuele content levert. Daarom moet je regelmatig informatieve waarde toevoegen aan je content!

Meer weten over wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van content creatie en linkbuilding? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Youri Harmsen
Youri Harmsen

Head of Strategy

y.harmsen@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?