SEO update

SEO nieuws juli

Google heeft in juli ook weer voor vernieuwingen in het zoeklandschap gezorgd. In deze nieuwsupdate lees je over diverse updates die Google heeft uitgerold, rich snippet resultaten en informatie van Google. Lees snel verder voor gedetailleerde uitleg van de updates in juli!

Updates, updates en updates

In juni en juli heeft Google twee Core Algorithm Updates uitgerold. Updates van deze omvang kondigt Google tegenwoordig aan. Het zijn algemene updates die invloed hebben op het algoritme.

De Core Update van juli startte op 1 juli en was volledig uitgerold op 12 juli, terwijl de update van juni maar 10 dagen nodig had om volledig uitgerold te zijn (2 juni tot 12 juni). Aangezien het algemene Core Algorithm Updates zijn heeft het geen invloed op een specifieke regio, taal of categorie binnen de zoekmachine.

Zie je tijdens of na één van de updates fluctuaties in posities dan kan het zijn dat dit het effect is van een van de Core Algorithm Updates. Maak je geen zorgen, een negatieve impact van een Core Update wil niet altijd zeggen dat er iets mis is met de website. Wanneer je ziet dat posities fluctueren is het verstandig om te controleren of de content (nog steeds) matcht met de zoekintentie van de gebruiker.

Juni/Juli Google Core Update

Google Link Spam Algorithm Update uitgerold

Sinds 26 juli is Google begonnen met de uitrol van een “link spam update”. Deze update gaat ervoor zorgen dat de algoritmes van Google beter worden in het opsporen en uitschakelen van link spam. Vanaf 26 juli zou het twee weken duren voordat de update geheel is uitgerold, dus de volledige update is inmiddels actief. De verwachting is dat met name sponsored, guest en affiliate content de impact van de update zullen merken.

Google Link Spam Algorithm Update

Bug review snippets weer opgelost

Heb je de review sterren in de zoekresultaten gemist? Door een interne bug had Google tussen 19 en 23 juli problemen met het tonen van de review sterren. Het kan zijn dat je dit terugziet in Google Search Console bij de Review Snippets en de Product Rich Results. Vergeet niet om een aantekening te maken van dit probleem om onduidelijkheid in de toekomst te voorkomen.

Maximaal 2 FAQ rich results per snippet

Google heeft een limiet gesteld aan de FAQ’s in de rich snippets. Eerder konden er wel 4 veelgestelde vragen en antwoorden ingeladen worden. Dit is nu beperkt tot twee vragen en antwoorden. De maximale snippet lengte wordt daarmee ook ingekort. Zorg er daarom voor dat je de belangrijkste vragen als eerste in de structured data verwerkt zodat je zeker weet dat deze worden getoond.

FAQ structured data beperkt naar twee veelgestelde vragen

Nu weet je precies waarom Google een bepaalde resultaat toont

In Google USA is er recent een update geweest waarbij bij een zoekresultaat wordt getoond waarom het zoekresultaat voor een bepaalde zoekterm rankt. Zaken die genoemd worden zijn onder andere:

  • De zoektermen die gerelateerd zijn, maar geen directe match;
  • Welke andere websites de ranking beïnvloed hebben;
  • Of er gerelateerde afbeeldingen op de pagina staan;
  • Of er locatiegebonden redenen zijn voor de ranking en meer.

Naast de toelichting zijn er ook tips voor website bezoekers om een relevanter zoekresultaat te krijgen door de zoekopdracht te verfijnen.

Toelichting zoekresultaten in Google

Google: ‘No SEO Advantage to Dedicated Hosting’

Vaak wordt geadviseerd om een dedicated hosting partij te gebruiken voor de website van de klant. Natuurlijk is dit meestal de beste optie, maar dat hoeft niet te betekenen dat shared hosting altijd slecht is. Google heeft toegelicht dat het hierbij altijd om de snelheid van de hosting partij gaat. Zolang de snelheid goed is, maakt het niet uit of er sprake is van dedicated of shared hosting.

Daarnaast wordt er nog een mythe ontkracht, namelijk dat de website van een shared hosting partij negatief wordt beïnvloed als er op dezelfde server “slechte” websites staan. Google straft “goede” websites nooit af omdat er toevallig slechte websites op dezelfde server gehost worden.

Vragen? Wij helpen jou graag!

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze update, of misschien over iets anders dat je bent tegengekomen op het gebied van SEO? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met je mee!

Schrijf je in voor de SEO nieuwsbrief

* indicates required
Marketing Searchresult

marketing@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?