SEO nieuws augustus

SEO nieuws september

2020 gaat definitief de boeken in als bijzonder jaar, dat is een ding dat zeker is. Corona houdt de wereld stevig in haar greep en na een paar weken terug op kantoor, werken we nu weer allemaal vanuit huis. Maar ook vanuit huis willen we je graag op de hoogte houden van de laatste SEO nieuwtjes.

Zo wijden we in deze nieuwsbrief uit over wederom nieuw aangekondigde features binnen Google Search Console, de interessante updates van WordPress en laten we je zien hoe Google kleinere bedrijven ondersteunt tijdens de COVID-19. Kortom, er is weer genoeg te melden.

Veel leesplezier!

Video-afspraken inplannen via GMB

Via Google My Business kunnen bedrijven binnenkort virtuele afspraken en online lessen aanbieden. De nieuwe functie is een van de manieren van Google om kleinere bedrijven te ondersteunen tijdens COVID-19 en hen te helpen met virtuele afspraken en videoconferenties. 

Bron: Colan Nielsen, SterlingSky

Wanneer de functie precies in Nederland beschikbaar is, is helaas nog onbekend. Maar dat hoeft je nog niet af te remmen om alvast eens na te denken over mogelijke webinars of videoconferenties die jij met je klanten wil voeren!

Heb je nog geen Google My Business of ben je benieuwd wat het voor jouw bedrijf kan doen? We leggen je graag uit hoe je je bedrijf nog beter zichtbaar maakt!

Upgrade van de Google URL-parametertool in GSC

De laatste maanden worden er door Google steeds meer nieuwe features aangekondigd voor Search Console. De features zijn nog niet live, maar houden ons wel op het puntje van onze stoel. Vorige keer schreven we al over de toepassing van regex in het prestatierapport. Dit keer kondigt Google een oude bekende aan.

We hebben hem een tijdje moeten missen, de URL-parametertool. In 2018 lanceerde Google hun nieuwe Google Search Console. De meeste data en features van de oude versie waren hierna verbeterd, maar helaas moesten we wel afscheid nemen van de URL-parametertool. Maar goed nieuws! Google’s John Mueller meldde tijdens de Google webmaster hangout dat de gegevens er vrij snel zouden moeten zijn en “it’ll be pretty cool”. 

Verder gaat hij nog niet in op details. Wanneer de URL-parametertool daadwerkelijk in Google Search Console komt en of deze additionele functies heeft op zijn voorganger, is dus nog de vraag. To be continued.

Gratis Shopping Ads wereldwijd

Het werd een aantal maanden geleden al uitgerold in de Verenigde-Staten, maar vanaf half oktober wordt het wereldwijd beschikbaar. Retailers kunnen gratis shopping ads gaan draaien. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een Google Merchant Center account. Dit is nodig om een product feed op te zetten.

Cloudflare serveert websites via HTTP/3

Er is al veel over geschreven, maar nu wordt het ook daadwerkelijk doorgevoerd. Cloudflare start als een van de eersten met het serveren van websites via HTTP/3. HTTP/3 zorgt voor snellere, vertrouwelijke en veiligere connecties. De performance gaat dus omhoog en daar worden wij blij van. Wat is dan het verschil met HTTP/2? Daar schreven zij een mooi artikel over.

WordPress 5.5 

WordPress is nog steeds een veelgebruikt CMS. De tweede release van dit jaar is een feit en zit boordevol verbeteringen en ontwikkelingen ten behoeve van SEO. We zetten we de meest opvallende veranderingen van WordPress 5.5 voor je op een rij.

Standaard een XML-sitemap

De nieuwe WordPress bevat voortaan standaard een XML-sitemap. Hierdoor hoef je dus zelf niet meer te knutselen, maar wordt dit automatisch voor je gedaan.

Ingebouwde lazy loading

Een zeer welkome feature is lazy loading. Hierdoor laadt je website sneller en soepeler en dat is voor iedereen leuk. Met lazy loading worden afbeeldingen pas ingeladen als ze in de viewport verschijnen, het moment dat ze daadwerkelijk in beeld komen. Op mobiele apparaten zorgt lazy loading ervoor dat browsers geen bestanden downloaden die bedoeld zijn voor andere devices. 

Updates voor plug-ins en thema’s

Met WordPress 5.5 kun je nu je plugins of thema’s automatisch updaten. Dan hoef je zelf niet langer handmatig je plugins bij te werken. Ben je toch meer van het handmatig bijwerken? Dat kan ook. Voorstaan kun je eenvoudig een ZIP-bestand uploaden waardoor dit nog makkelijker gaat. 

Naast de bovenstaande ontwikkelingen zijn er (ook voor ontwikkelaars) nog een heleboel andere nieuwe functies die je zeker eens zou moeten uitproberen!

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande punten, of misschien iets anders dat je bent tegengekomen op het gebied van SEO? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met je mee! 

Benieuwd naar de trends en ontwikkelingen van vorige maand? Lees hier het SEO nieuws van augustus! Vergeet je niet in te schrijven  voor de nieuwsbericht om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van SEO.

Schrijf je in voor de SEO nieuwsbrief

* indicates required
Jasper Wetzer

SEO Specialist

j.wetzer@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?