Sales & performance

Performance marketing vs. branding

Performance marketing helpt je om op de korte termijn salesresultaten te boeken. Zo kapitaliseer je op je merkbekendheid. Dit is iets anders dan branding, waarbij je op de lange termijn de resultaten van je merk probeert te beïnvloeden.

Bij branding richt je je op een algemene doelgroep. Bij performance marketing is dit anders: je richt je op de doelgroep die nú in de markt is om jouw product te kopen. De mensen die nu een nieuwe televisie willen kopen, die nu willen investeren in bedrijfskleding of die nu zin hebben in een pizza. 

De sleutel om deze doelgroep te bereiken? Fysieke beschikbaarheid. Niet alleen offline – bijvoorbeeld in de winkelstraat of in de supermarkt – maar ook in de digitale wereld. Als iemand in Google zoekt op een product dat jij aanbiedt, dan wil je daar toch staan?

De uitdagingen van performance marketing

Met het voornemen om je fysieke beschikbaarheid te verbeteren, ben je er nog niet. Performance marketing kent namelijk drie uitdagingen: 

  1. Hoe herken en bereik je de doelgroep die in-market is?
  2. Hoe zorg je ervoor dat je een zo relevant mogelijke boodschap toont aan deze doelgroep?
  3. Hoe haal je maximaal (sales)resultaat uit je marketinginzet?

Wij helpen je deze vragen te beantwoorden. Dit doen we op basis van jouw marketingstrategie en een aantal audits. Het beantwoorden van bovenstaande vragen leidt tot een digitale performance strategie. Hiermee haal je het maximale uit je marketingbudget, ben je de concurrentie te slim af en meet je de juiste resultaten.

It’s all about the data! 

Zonder data ben je nergens. Data over je doelgroep, data over je klanten, data over je performance… De beschikbaarheid en kwaliteit van data bepalen hoe we jouw doelgroep kunnen bereiken, hoe we relevant kunnen zijn en hoe we moeten meten en aansturen.

Of je nu overspoeld wordt door data of bijna geen informatie voorhanden hebt: onze strategen staan voor je klaar. We helpen je de juiste stappen te zetten én de juiste vragen te beantwoorden. We nemen al je zorgen uit handen, maar je blijft wel betrokken. We nemen je mee op reis, waarvan jij samen met ons de eindbestemming bepaalt. 

Onze strategen weten alles van performance marketing, zijn dagelijks bezig met data en kennen de beschikbare online- en offline kanalen als geen ander. Bij ons zijn jouw ambities in goede handen.

Wil je meer weten over onze werkwijze of wil je een kopje koffie drinken met onze strategen? Neem contact met ons op!

Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?