Wat is Firebase?

Een beetje online marketeer weet dat Google Analytics de makkelijkste manier is om websitegebruik in kaart te brengen. Voor apps ontbrak het aan een dergelijk krachtige tool… totdat Google het nieuwe Firebase lanceerde!

Firebase?

Firebase is een complete suite met app-ondersteunende tools. Zo omvat Firebase onder meer Analytics, developer tools en AdMob-integratie.

Gebruikersgemak en flexibiliteit

Firebase ‘real-time cloud data service’ is volgens Google de nieuwe standaard in app life cycle management, voor zowel developers als online marketeers.

Grote namen als Shazam en Booking.com gebruiken op dit moment al Firebase. En vrijwel dagelijks worden er nog Google videotutorials en documentaties gepubliceerd om alle functies van Firebase uit te leggen en onderbouwen.

Wat kan Firebase dan allemaal?

Firebase

Firebase biedt eenvoudige tools voor analytics, realtime messaging, monitoring, data-opslag, data-hosting, remote beheer, een testomgeving, gebruiker-authenticatie en integratiemogelijkeden voor monetizing platformen als AdMob.

Bovendien biedt Firebase functies voor het maken van progressive apps, app indexing en… het is te veel om allemaal in één blog te vangen…

Hier een poging om het in één clipje te vangen:

De Firebase-documentatie bevat op dit moment alleen al meer dan 2.750 pagina’s (en dit aantal zal vast verder groeien)!

Prijzen en beschikbaarheid in Nederland

Firebase werkt met 3 pakketten, waarvan één pakket (SPARK) gratis is. Wees gerust, het gratis pakket omvat kosteloos al de meest belangrijke tools.

De betaalde pakketten, FLAME en BLAZE, bieden ook toegang tot Firebase Test Lab, cloud data services en kennen minder volumerestricties. Deze zijn vooral interessant voor de grote apps met duizenden gebruikers.

Volgende blog: Firebase Analytics!

Tot zover deze vuurdoop.

In de volgende blog gaan we wat meer de diepte in. Te beginnen met Firebase Analytics.

Hou je timeline op Facebook of Twitter in de gaten.

Senior Data Scientist
Mark Ebergen

Head of Analytics

m.ebergen@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?