Nieuw in Google Analytics: Home & Discover

Waar Google zo’n twee maanden geleden al met een nieuw design kwam, zijn een aantal Google Analytics-gebruikers weer wat nieuws tegengekomen in de menubalk: Home en Discover.

Home

De Home-pagina binnen Google Analytics laat een nieuw assortiment aan data zien, afkomstig uit verschillende rapporten binnen Analytics, waaronder ook realtime data.

Dit dashboard past zich aan aan de instellingen van de gebruiker. Wanneer er doelen en e-commerce ingesteld zijn, zal ook hiervan een overzicht in je homepage staan.

De nieuwste pagina binnen Google Analytics biedt dus in één oogopslag de belangrijkste data uit de verschillende rapporten.

Zo zie je onder andere het aantal gebruikers, omzet, conversieratio en sessies (wat voor veel Analytics-gebruikers toch de belangrijkste eerste meetpunten zijn) en geeft de homepage antwoord op vragen als:

  • Via welke weg komen bezoekers op je website? Opgesplitst in de verschillende kanalen, bron/medium en referrals.
  • Wanneer zijn bezoekers actief op je website?
  • Demografische gegevens: waar komen je bezoekers vandaan?
  • Welke apparaten gebruikt de bezoeker?

Elke grafiek binnen de nieuwe toevoeging toont ook een handige link, zodat je direct in het juiste uitgebreide rapport terechtkomt.

2

1

 

Discover

Naast de Home-button, is er ook een knop “Discover” aan het menu toegevoegd. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt Google binnen dit tabblad andere tools aan om het meeste uit Analytics te halen.

Denk hierbij aan Optimize, maar ook aan educatief materiaal van de Analytics Academy.

Vooralsnog lijkt het erop dat de Home en Discover-onderdelen alleen op persoonlijke accounts zijn uitgerold. Google heeft aangegeven dat binnen nu en een paar weken het nieuwe menu bij iedereen in Analytics te vinden is.

Daarnaast is Google achter de schermen nog met veel meer mooie ontwikkelingen bezig, waar we ons binnenkort over gaan buigen. Benieuwd wat? Houd ons blog in de gaten, dan ben je ook straks weer the first to discover!

 

3

Tags:
Bjorn van Assouw
Bjorn Van Assouw

Analytics Specialist

b.vanassouw@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?