Wie zet er nog blind in op display?

Bij prospecting (het zaaien middels uitingen) is het van vitaal belang om zo zichtbaar mogelijk voor je doelgroep te zijn. Want, zo luidt de theorie, hoe groter je share of voice nu, hoe groter straks je share of market.

Dus kopen we HPTOs (Home Page Take Overs) in om duidelijk visueel aanwezig te zijn. Zetten we in op Wide Skyscrapers. En zorgen we dat we een maximaal aantal vertoningen via Real Time Bidding (RTB) versieren.

Al zaaiend investeren we zo in een groot mogelijke return on investment straks. Als we, bijvoorbeeld via retargeting, gericht gaan oogsten.

Een beproefde methode om efficiënt om te gaan met advertentiebudget.

In theorie in ieder geval.

Maar hoe effectief zijn die via RTB ingekochte vertoningen nu daadwerkelijk? Welk percentage van je advertentiedollar verdwijnt ongezien? Lost in space…

Hoe zit het met ATF (Above the Fold) en BTF (Below the Fold)?

Het heeft natuurlijk geen zin om advertentieruimte in te kopen op de laatste pagina van de krant in de hoop dat je doelgroep deze pagina als eerste leest. Zo is het ook online.

Staan we ergens onderaan de pagina, maar reageert (klikt) de bezoeker voor de advertentie überhaupt in beeld komt (als dit al het geval is), dan zijn we ons geld wel kwijt voor een vertoning, maar heeft die geen impressie opgeleverd.

Hallo kwantiteit, dag kwaliteit.

Voor wie liever niet blind inzet is het dan ook goed te weten dat nieuwe technieken ons in staat stellen om daadwerkelijke impressies versus sec vertoningen te meten.

Door een zogenoemde counterpixel te plaatsen op de impressie kunnen we tegenwoordig inzicht krijgen in of de uiting daadwerkelijk bekeken is en voor hoe lang.

Daarmee weet je hoe rendabel / effectief de inkoop is geweest. Op basis waarvan je, in hindsight, een strategie kunt bedenken voor plaatsingen die te weinig tot niet bijdragen.

Al doende zijn we steeds beter in staat om ad spend tijdens de afgelegde customer journeys steeds verder te optimaliseren.

Geen overbodige luxe natuurlijk, nu steeds meer adverteerders de weg naar RTB weten te vinden.

Meer eye-openers?

Hoogste tijd om daadwerkelijke impressions ook als KPI op de kaart te zetten? Meer weten over attributiemodelling? Of op zoek naar meer rendement uit RTB?

Neem – ook wanneer je organisatie nog uitsluitend in een oriënterende fase zit – gewoon eens een kijkje bij ons in de keuken. Je bent altijd welkom in Den Bosch, of Amsterdam.

Marketing Searchresult

marketing@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?