Zoekmachine- & gebruikersvriendelijke kopjes in exotische lettertypes

Veel organisaties gebruiken graag een eigen lettertype voor de kopjes op hun website, simpelweg omdat het beter aansluit bij de corporate identity van de betreffende organisatie.

Standaard is het niet mogelijk om met (X)HTML en CSS een eigen lettertype te gebruiken omdat de browser (Firefox of Internet Explorer) gebruikmaakt van de lettertypes die op de computer van de gebruiker geïnstalleerd staan.

Omdat iedere gebruiker weer andere lettertypes op zijn computer heeft staan is het verstandig om op je website een van de ‘standaard’ lettertypes die op iedere computer staan te gebruiken.

Denk aan de zoekmachine, verlies geen structuur door onnodig gebruik van afbeeldingen

Organisaties zijn aardig doordrongen van het feit dat een schreefloos lettertype (Arial) op een beeldscherm beter leesbaar is dan een lettertype met schreef (Times New Roman).

Toch is men op zoek naar onderscheidend vermogen en manieren om bijvoorbeeld in kopjes eigen (exotische) lettertypes te gebruiken.

Veel organisaties vervangen de (X)HTML kopjes door afbeeldingen met daarin tekst in een exotisch lettertype, waardoor de zoekmachines en de minder valide gebruiker de weg kwijt raakt.

Een zoekmachine begrijpt niet dat je in plaats van een (X)HTML kopje een afbeelding gebruikt waardoor de zoekmachine geen structuur in je website ontdekt en deze slecht indexeert.

Dit probleem is op te lossen door het gebruik van sIFR, een combinatie van CSS, JavaScript en Flash.

In een Flash bestand kunt u uw eigen lettertype toevoegen, middels CSS koppel je het gewenste lettertype aan het gewenste (X)HTML kopje.

Doordat de (X)HTML kopjes (H1 – H6) in de website gehandhaafd blijven herkend de zoekmachine een structuur waardoor deze beter geïndexeerd zal worden.

Denk niet alleen aan de zoekmachine maar ook aan de gebruiker

Wanneer je hele lappen tekst met sIFR van een exotisch lettertype voorziet zal het aanzienlijk langer duren voordat de website geladen is, wat frustraties oproept bij de gebruiker.

Doe dit dus niet en pas sIFR selectief toe, bijvoorbeeld alleen op de kopjes.

Wanneer de gebruiker geen Flash player geïnstalleerd heeft of JavaScript uit heeft staan wordt er aan uw sIFR kopjes geen opmaak toegekend.

Gebruik dus naast de sIFR stylesheet ook een standaard stylesheet waarin je een alternatieve opmaak aan de kopjes toekent.

sIFR kan van toegevoegde waarde zijn voor zowel zoekmachines als gebruikers, mits juist toegepast!

Marketing Searchresult

marketing@searchresult.nl


Welkom.
Vanaf november is Searchresult veranderd in Springbok.
Nieuwsgierig?